کارآفرینی

به وبلاگ کارآفرینی خوش آمدید

کارآفرینی

به وبلاگ کارآفرینی خوش آمدید

تأثیرگذاری کارآفرینی زنان در توسعه خدمات شهری

تأثیرگذاری کارآفرینی زنان در توسعه خدمات شهری 

تشکیل شورای محلی، امکان مناسبی برای مشارکت مردم در اداره امور شهری است. به عبارتی از این طریق شهروندان می توانند در مدیریت پروژه ها و خدمات محلی نقش مؤثری ایفا کنند.

تجربه سایر کشورها نشان می دهد که این سازوکار توانسته است قدرت اراده مردم را در تصمیم سازی و تصمیم گیری های محلی به طور جدی وارد کند. به طور مثال در فرانسه براساس مصوبه پارلمان، اداره بسیاری از نهادهای اجتماعی مانند بهداشت و درمان، آموزش و پرورش و برخی دیگر از نهادهای عمومی را به شوراهای محلی واگذار نموده است. 
به طور کلی انتقال مسئولیت اداره شهر به مردم، آثار عدیده ای به جای می نهد که برخی از آنها عبارتند از: تمرکز زدایی، بهره گیری بهینه از امکانات، کاهش هزینه ها، مشارکت در تصمیم گیری، تأمین منابع مالی خدمات شهری و افزایش رفاه اجتماعی.
در این میان توجه به ظرفیت بالقوه و بلااستفاده نیمی از جمعیت کشور یعنی زنان حائز اهمیت است. فراهم آوردن زمینه های لازم جهت حضور فعال، مسئولانه و مدبرانه زنان در اداره شهرهای بزرگ ازجمله تهران می تواند در رفع و یا کاهش بسیاری از معضلات شهری مفید و مؤثر واقع شود طراحی و تدوین الگوی مشارکت زنان صاحب ایده و مستعد در عرصه کسب و کار و کارآفرینی، متناسب با ساختار اجتماعی و اقتصادی و بویژه بافت فرهنگی شهری می تواند بعنوان ایده ای نو در شرایط بحرانی امروز مدیریت شهری طرح شود.
بروز و ظهور توانمندیهای این منبع انسانی عظیم، ضمن آنکه تأثیر بسزائی در کاهش هزینه های پروژه های خدماتی و عمرانی خواهد داشت، فرهنگ شهرنشینی را توسعه و فعالیت های کارآفرینی را ترغیب و ترویج می نماید.
در تجربه بسیاری از کشورها این آثار مشهود است. به طور مثال در کنیا زنان بعنوان برپاکننده پیکار ملی برای حفظ محیط زیست، «جنبش کمربند سبز» را با هدف مبارزه ریشه ای با پیشرفت صحرا، ایجاد فضای سبز و نگهداری آب و خاک رهبری کردند. با اجرای این طرح در بیش از هزار قلمستان احداث شده چند ده میلیون درخت کاشته شده است و تعداد زنان شاغل در قلمستان های این طرح در حدود 8 هزار نفر است که رقم قابل توجهی در ایجاد اشتغال برای زنان به شمار می رود. نمونه دیگر موفق مشارکت زنان در ساخت مسکن در سان‌خوزه، پایتخت کاستریکا می باشد. زنان نماینده بیش از 30 هزار خانواری که منشأ روستایی داشته و در زاغه های حومه شهر به سر می برند، با شعار «خانه نه زاغه» همه امور ساخت و ساز را از سرپرستی گروه کارگران تا سازماندهی هزاران داوطلبی که وقت آزاد خود را صرف کار در این طرح کرده بودند، بدست گرفتند و خانه هایی به صورت دسته های صدواحدی با شکل های متنوع و منطبق با ویژگی های محلی ساختند. زنان کارآفرین می توانند از طریق مشارکت های سازمان یافته نسبت به بسیاری از امور شهری مانند بهبود مدیریت محیط زیست، توسعه مراکز فرهنگی، اجرای فعالیت های عمرانی، تأسیس ایمنی شهری و تأسیس نهادهای جدید خدمات شهری نقش مهمی ایفا نماید.
اینک که کارآفرینی زنان همچون سایر فعالیت های جامعه زنان به صورت خودجوش و نه براساس برنامه و سیاست های کلان در مسیر توسعه قرار گرفته، فرصت مناسبی را برای شوراهای محلی فراهم می سازد که از این توان در ساماندهی و خدمات شهری بهره برند. متقابلاً نیز شوراهای محلی خود امکان مناسبی برای توسعه کارآفرینی زنان در عرصه خدمات شهری است، چه از این طریق می تواند زمینه را برای اداره امور خدمات محلی و نیز ایجاد کسب و کارهای جدید مبتنی بر طرح ایده های نو در توسعه خدمات شهری فراهم سازد.
درایت و تدبیر شوراهای محلی کمک خواهد کرد تا فرصت های بدست آمده سوخته نگردد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد